№ 4/2022 «Над Бугом і Нарвою»

№ 4/2022 «Над Бугом і Нарвою»

Вийшов друком четвертий у цьому році номер українського часопису Підляшшя «Над Бугом і Нарвою». Як завжди у двомісячнику знайшлися статті осіб, пов’язаних з Підляським науковим інститутом та тексти про заходи Інституту.

У № 4/2022 Юрій Гаврилюк, головний редактор «Над Бугом і Нарвою» та заступник директора Підляського наукового інституту, пропонує читачам дві цікаві статті, які відносяться до війни Російської Федерації проти України: «Ukraina 2022 – krach iluzji» та «Skąd nadeszła Rosja i dlaczego właśnie taka?». У номері знайшлася також його стаття про дослідження святкування дня Купала на Підляшші – «Siohodni Kupała, a zawtra Iwana: „Ogniowa kąpiel” w Kleszczelach około 1750 roku». Варто й прочитати текст головного редактора «Krajobraz naszoji mowy – z okazji konkursu „Piszemo po-swojomu”» – про стан збереження української говірки Підляшшя на основі «Атласу східнослов’янських говірок Білосточчини». В статті згадується й про Підляський літературний конкурс «Пішемо по-свойому», що його організує Підляський науковий інститут у партнерстві з Союзом українців Підляшшя.

Людмила Лабович, секретар Підляського наукового інституту, в циклу «Про нашу мову просту – непросту» пише про літеру «Ґґ» в українській абетці. Стаття в контексті української говірки Підляшшя та й написана місцевою мовою.

У четвертому номері «Над Бугом і Нарвою» за 2022 рік про останню активність Інституту можна прочитати у хроніці подій «З організованого життя над Бугом і Нарвою». Традиційно, як у кожному цьогорічному номері є заохочення до участі в Підляському літературному конкурсі «Пішемо по-свойому».

«Над Бугом і Нарвою» можна купити в мережі KOLPORTER у цілій Польщі.

Інформацію, де продається часопис, можна знайти за посиланням:

Окрім того часопис є доступний у формі е-видання. Електронний варіант можна купити за посиланням:

https://eprasa.pl/news/nad-buhom-i-narwoju

Існує можливість передплати. 

Від № 1/2022 «Над Бугом і Нарвою» доступне читачам повністю у кольорі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*