Д-р Григорій Купріянович виступив у телепередачі «Петро Могила та його історія»

Д-р Григорій Купріянович виступив у телепередачі «Петро Могила та його історія»

Науково-дослідний працівник Підляського наукового інституту д-р Григорій Купріянович виступив у телепередачі «Петро Могила та його історія». Передачу підготувала Екуменічна редакція Польського телебачення. Трансляція відбулася 13 березня 2023 року на TVP Polonia. На даний момент програма доступна на сайті Польського телебачення:

https://vod.tvp.pl/programy,88/programy-redakcji-ecumeniczna-odcinki,274871/odcinek-325,S03E325,394849

Петро Могила народився 21 грудня 1596 року. Походить зі давнього молдавського роду Могилів, який наприкінці XVI століття почав відігравати значну роль в історії Молдавії та Волощини. У 1632-1647 роках був митрополитом Київським і Галицьким. Він був одним із найвидатніших ієрархів Православної Церкви на українських землях.

Д-р Григорій Купріянович підкреслив, що Петро Могила був не лише однією з найвидатніших постатей в історії Православної Церкви Київської Митрополії, але й однією з найважливіших постатей релігійного життя Європи у XVII ст. Він зазначив, що його діяльність була дуже різноманітною. Він упорядкував внутрішнє життя Православної Церкви у Речпосполитій після кількох десятиліть хаосу, викликаного відсутністю правового статусу внаслідок переслідувань після Брестської унії. Багато уваги приділяв освіті духовенства та вірних, підготовці та виданню богослужбових книг.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*